אפיה, מנחות וקצת כישוף מטבח

הַבָּנִים מְלַקְּטִים עֵצִים וְהָאָבֹות מְבַעֲרִים אֶת־הָאֵשׁ וְהַנָּשִׁים לָשֹׁות בָּצֵק לַעֲשֹׂות כַּוָּנִים לִמְלֶכֶת הַשָּׁמַיִם (ירמיהו, ז, יח)

לאחרונה יצא לי לקיים 'הפרשת חלה' פגאנית. הפרשת חלה נחשבת לאחת המצוות הנשיות, שכשאופים בצק מעל משקל מסויים לוקחים חלק ומפרישים אותו מהעיסה. (במקור היו נותנים את זה לכהנים.)
כשראיתי את אחותי עושה הפרשת חלה לפני שבת, ראיתי שבאותה הזדמנות היא 'מטעינה' את הבצק בברכות לבריאות למשפחה שלה ושלל דברים טובים, ואמרתי לעצמי- וואלה, כישוף מטבח קלאסי.

וכך היה.

משהו טכני: עבדתי עם המתכון הזה- http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=960241
קניתי בסופר 'קמח לחלה' והוא עבד יופי. הוא מספיק להרבה בצק, אז אפשר לעשות ערב עם חברים ולעשות מזה טקס משותף, או להכין חלות\לחמניות ולתת במתנה או להקפיא (אל תתנו למישהו לאכול משהו שכישפתם בלי ידיעתו\הסכמתו).

הדגש החשוב הוא עשיה מתוך כוונה. את החלות הקדשתי לשלושת האלות של כנען (אשרה האם, עשתרת האוהבת וענת הלוחמת)- בעיקר כי ידוע שהעבריים נהגו לאפות מנחות עבור 'מלכת שמיים' ויש כמה דיעות לגבי מי זאת אז העדפתי להקדיש את המנחה לשלושתן. בחלק עבור אשרה שמתי מלח ים, בחלק עבור עשתרת דבש, ובחלק עבור ענת פפריקה אדומה. אני חושבת שלאלים מקומיים יעבוד גם זעתר ושמן זית (עוד מעט אביב, הזמן של אדון, אפשר להקדיש לו פרג).

ומה עושים עם החלות\לחמניות שמכינים משאר הבצק? זה הזדמנות טובה לכישוף מטבח- מוצאים צמחים שמתאימים לרצון שלכם, עדיף משהו שאתם רוצים לממש בעצמכם. כותשים אותם ביחד או מערבבים בקערה תוך כדי ריכוז ברצון- אפשר לחזור על לחש תוך כדי הערבוב. אחרי שהבצק מוכן (ולפני האפיה- הוראות מפורטות למטה), מכניסים את הצמחים פנימה, ו'מטעינים' את הבצק (מתרכזים בו, שמים עליו ידיים, מכניסים לתוכו אנרגיה של מה שאתם רוצים לממש).
האכילה נעשית גם כן מתוך כוונה. אפשר להצהיר על הכוונה שלכם "אני אוכלת חלה זו כדי להטמיע בי את זה-וזה". מומלץ לעצום עיניים ולשים לב לטעם ולריח, לראות את מה שביקשתם הופך להיות חלק מכם, חלק מהגוף שלכם ממש.

רעיונות לצמחים מתאימים (מלוקטים מאנציקלופדיית הצמחים של סקוט קאנינגהאם, ההקבלות יותר אירופאיות. רציתי להיצמד לצמחים מקומיים אבל זה לא תמיד עובד):
לשפע והצלחה- גרעינים וזרעים למינהם (במיוחד שומשום, מייצג מעברים והתגברות על מחסומים), קינמון, אורגנו, אגוז מוסקט, בזיליקום
לחיזוק עבודה מאגית- ג'ינג'ר (מעלה אנרגיה ומחזק עבודת כישוף) קינמון (בדגש על רוחניות וקדושה)
לאהבה ותשוקה- כל התבלינים האדומים\חריפים למינהם, הל, עלי וורדים, בזיליקום (בדגש על נאמנות)
הגנה ממזל רע- מלח, פלפל, שום, כורכום, פטרוזיליה
חיזוק יכולות מנטליות- נענע, אגוזים (במיוחד שקד ואגוזי לוז), מרווה, רוזמרין (זיכרון טוב).
שמחה- אורגנו (מילולית נקרא 'שמחת ההרים'), רוזמרין
שלווה- מליסה, קמומיל, פסיפלורה

מהלך:
בערך 3 שעות לפני הטקס, תתחילו להכין את תערובת השמרים, ותמשיכו לפי ההוראות במתכון למעלה.
את הטקס תתחילו אחרי ההתפחה השניה שלוקחת 40 דקות. (הערה טכנית: כאן אמורים להתחיל לחמם תנור ל180 מעלות. כשאתם מתחילים לחמם את התנור, שימו למטה כלי עמיד בחום עם מעט מים, זה יישפר את האפיה).
מומלץ להתחיל בהשתרשות. (אם יש לכם זמן ואין יותר מידי כאוס מסביב, זאת הזדמנות נפלאה להרגיש את האדמה ואת השורשים הפיזיים והרוחניים שעל האדמה הזאת).

הדלקתי נרות עבור אשרה, עשתרת וענת, וקראתי לנוכחותן בטקס. הוצאתי את האוויר מהבצק (לפי הוראות המתכון, כן?) ותלשתי 3 חתיכות עבורן (בערך בגודל אגרוף). שמתי בכל חלק את הרכיבים המתאימים (מלח\דבש\פפריקה), תוך כדי קריאה לאותה אלה ומה שהיא מייצגת עבורי.
תלשתי חלק עבור המאפה שלי לכישוף, עשיתי גומה במרכז והכנסתי לתוכה את הצמחים שבחרתי למטרה שלי. לשתי כמה דקות- תוך כדי העבודה העברתי אנרגיה דרך הידיים לתוך הבצק.

כאן נכנסת התפחה של 20 דקות. המאפים יוצאים בסדר גם בלעדיה. אם אתם עושים אותה קחו את הזמן להתרכז בשינוי הרצוי, אפשר לחזור על מנטרה או להמשיך להטעין את הבצק, אפשר להיכנס מדיטטיבית לתוך מקום שמקודש לכם ולבקש מהיסודות או מהאלים לתמוך בכם בשינוי שאתם רוצים לעשות, לשאול מה נחוץ לכם על מנת לעשות את השינוי הזה.

מברישים את הבצק בביצה (אופציונאלי לגמרי), ומכניסים לתנור שחומם מראש. (עוד הערה טכנית: המתכון אומר שזמן האפיה הוא 20 דקות. לי זה לקח יותר בכיוון ה40, אז זה תלוי בתנור שלכם. תנו למאפים להיאפות עד שהם משחימים ושקיסם יוצא יבש.)
את הזמן שנשאר אפשר לקחת כדי לכתוב רשמים שקיבלתם, או להכין שקיקי-קמעות עם הצמחים שנשארו ולא הכנסתם לתוך המאפה (כדי שילוו אותכם בהמשך השינוי שלכם.)

כשהמאפים יוצאים, אוכלים אותם מתוך כוונה. אפשר לחזור מדיטטיבית למקום המקודש לכם ולראות אותכם שותלים סביבכם את הצמחים שהכנסתם פנימה, ולראות את השינוי מתממש בכם ונהיה חלק מכם, כמו המאכל.

מסיימים עם מנחה ונסך (המנחה היא מה שאפינו לאלות, הנסך יכול להיות יין או מיץ או מה שמתאים לכם.). מודים לאלות.

מודעות פרסומת

השאירו תגובתכם

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s